Over Ele Yoga

Mijn naam is Elena Fernandez en yoga is mijn grote passie. Vanaf het eerste moment dat ik ermee in aanraking kwam, merkte ik meteen dat yoga voor mij bestemd was. Naast de fysieke vooruitgang, bracht het mij ook mentale verbeteringen, deze combinatie vond ik erg interessant. Na mijn HBO opleiding besloot ik daarom een yogadocenten opleiding te volgen bij de Arhanta Yoga ashram in Sinderen. Het principe van een ashram is dat je er intern verblijft, zodat je je volledige focus kunt richten op yoga. Samen met mijn medestudenten ben ik volledig ondergedompeld in de beoefening van yoga, de fylosofie en alles wat daar bij komt kijken, klaargestoomd voor lesgeven, heb ik mijn yogahoudingen kunnen verbeteren en mijn innerlijke reis voort kunnen zetten. Hierna ben ik meteen begonnen met lesgeven en heb ik meerdere opleidingen/cursussen gevolgd zoals zwangerschapsyoga, yogales geven in een warme ruimte en Prana Flow Yoga van Alberto Paganini. Al deze kennis van de opleidingen, ervaringen van het lesgeven en het blijven volgen van lessen kwamen samen en tot de dag van vandaag vormen deze een mengelmoes die aangepast wordt aan de bijbehorende groep.

Mijn doel is de liefde voor yoga overbrengen aan de mensen die komen in mijn lessen en de vele voordelen van yoga laten van de zien en voelen. Ze meenemen op reis… een reis naar zichzelf.

Dinsdag 18.30 – 19.40 uur

Flow Yoga: Dit is een dynamische en speelse yogales  Deze les is actief en in een flow die je op een soepele, speelse en uitdagende wijze van houding naar houding brengt. De les heeft naast soepeler worden ook het doel om de spieren te versterken. Ook deze les eindigt met een eindontspaning om naderhand weer helemaal tot rust te komen.

Dit is de meest actieve les en is het minst aan te raden voor beginners.

Dinsdag 19.50 – 21.00 uur

Restorative/ Yin Yoga: Dit is een yogales voor gemixt niveau en tevens geschikt voor zwangeren. Bij Restorative yoga staat optimale ontspanning centraal. Er zijn bolsters, dekens en blokken aanwezig om compleet in ontspanning te zakken en op te laden. Een ideale les voor onder andere een goede nachtrust en loslaten van stress en spaningen in het lijf.

Er kunnen tevens ontspannende Yin houdingen worden gedaan in deze les en begint of eindigt veelal met meditatie.

Woensdag 18.30 – 19.40 uur

Yin Yang les:  een les waarin een gedeelte gericht is op yin en een ander gedeelte op yanghoudingen.

Bij het Yin gedeelte worden houdingen 3 tot 5 minuten aangehouden. Het is hier de bedoeling dat je compleet ontspant in de houding en geen spierkracht gebruikt waardoor je dieperliggende spieren rekt en het bekkengebied losmaakt. Hiernaast werken de houdingen door tot in je bindweefsel en gewrichten doordat je de houdingen langer aanhoudt.

Het Yang gedeelte is het tegenovergestelde, dit is een actieve vorm van Yoga waarin je dynamisch in beweging bent en je meer richt op conditie en spierkracht. Er is niet veel rust tussen de houdingen in en je wordt fysiek uitgedaagd.

Woensdag 19:50 – 21.00 uur

Hatha Yoga: Dit is een  yogales voor gemixt niveau waarin ontspannende en inspannende houdingen worden afgewisseld. Houdingen worden wat langer aangehouden en er is ruimte voor het navoelen van de houdingen.

Zo ontstaat er weer evenwicht, verbinding en stroming.

Deze les is tevens geschikt voor beginners.

 

Interesse?

Kijk dan op www.eleyoga.nl en/of mail naar info@eleyoga.nl